понеділок, 26 вересня 2022 05:59

Блінкен: США вже мають план дій на випадок ядерного удару РФ по Україні

Блінкен: США вже мають план дій на випадок ядерного удару РФ по Україні
Росію неодноразово попереджали, щоб вона припинила базікати про ядерну зброю. Фото: ua.depositphotos.com

Зважаючи на ядерний шантаж президента Росії Володимира Путіна в Білому домі вже розроблено план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні.

Росіяни були в публічному і приватному порядку попереджені, щоб вони "припинили базікати про ядерну зброю", сказав державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CBS News.

Конкретними відомостями Блінкен не поділився. Однак він підтвердив, що адміністрація президента США Джозефа Байдена відправила Росії безліч попереджень по всіх можливих каналах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не виключив, що ядерні погрози Путіна зовсім не блеф

При цьому Блінкен визнав, що поки невідомо, чи зуміє хтось в Кремлі зупинити Путіна або переконати його, якщо той вирішить застосувати ядерну зброю. Російська система влади згнила, поруч з Путіним вже немає нікого, хто міг би або мав би сміливість сказати йому правду.

"І частково, я думаю, Росія потрапила в той бардак, в якому вона зараз знаходиться, тому що в системі немає нікого, хто міг би ефективно сказати Путіну, що він чинить неправильно" - сказав держсекретар.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван раніше говорив, що США в приватному порядку, на дуже високому рівні повідомили Росії, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ.

21 вересня Путін, звертаючись до росіян, заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використовувати всі наявні у себе кошти".

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що Путін може застосувати ядерну зброю. Але тільки в якості "останнього аргументу", якщо ситуація абсолютно зажене його в кут.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен: США вже мають план дій на випадок ядерного удару РФ по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі