пʼятниця, 02 квітня 2021 16:47

Справу про $5 млн хабара передали до суду

Справу про $5 млн хабара передали до суду
Микола Злочевський був міністром в уряді Азарова у 2010-12 роках.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду кримінальне провадження про $5 млн хабаря керівникам САП і Національного антикорупційного бюро від колишнього "регіонала", міністра екології в уряді Азарова Миколи Злочевського.

"Скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення 3 осіб у спробі підкупу керівництва САП та НАБУ для закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів часів колишньої влади", - повідомила САП у п'ятницю.

Йдеться про першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві - на час вчинення злочину, - одного з керівників групи компаній, афільованої зі Злочевським, і колишнього очільника одного з департаментів ДФС.

У червні 2020 року вказаних осіб викрили на гарячому після надання $5 млн хабаря для подальшої передачі керівникові САП.

За ці гроші мали закрити кримінальну справу за підозрою колишнього міністра у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ПАТ "Реал банк", підконтрольного на той час злочинній організації за участі посадовців часів президента Януковича, і легалізації цих коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову оголосили підозру в держзраді

Акт передали до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Розслідування щодо організатора злочину - колишнього міністра - виділене в окреме провадження у зв'язку з його розшуком, заявила прокуратура.

Микола Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року. 2015-го ГПУ оголосила його в розшук.

Ексміністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Справу про $5 млн хабара передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі