четвер, 29 березня 2012 14:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справи проти Тимошенко закрили "одним махом", коли вона стала в.о. прем'єра - прокурор

Справи проти Тимошенко закрили "одним махом", коли вона стала в.о. прем'єра - прокурор
Геннадій Тюрін: Закриття кримінальних справ по "ЄЕСУ" було незаконним. Фото: segodnya.ua

Кримінальні справи стосовно Юлії Тимошенко у 2005 році закривалися незаконно через 4 дні після її призначення на пост виконуючого обов'язки прем'єр-міністра.

Про це заявив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

"Сьогодні захисники Юлії Тимошенко розповідають про закриття кримінальних справ, але ніхто не говорить про те, що всі кримінальні справи Тимошенко були закриті "одним махом" екс-генеральним прокурором Святославом Піскуном рівно через 4 дні після її призначення на в.о. прем'єр- міністра Україна. 24 січня Тимошенко стала виконувати обов'язки глави уряду, а 28 січня справи закрили", - сказав він.

Тюрін також зазначив, що закриття кримінальних справ по "Єдиним енергетичним системам України" в 2005 році було незаконним. За його словами, незаконність їх закриття підтвердив Вищий спеціалізований суд, який скасував постанову Шевченківського районного суду.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Прихильники Тимошенко "порубали" маєток Януковича і Раду

"Сьогодні ж йдеться про порушення кримінальної справи за фактами організації розкрадання державних коштів, ухилення від сплати податків компанією "ЄЕСУ", організацію службової фальсифікації, замах на розкрадання державних коштів та ухилення від сплати податку з громадян. Йдеться про багатомільйонні збитки", - додав Тюрін.

Нагадаємо, вчора заступник генерального прокурора Євген Блажівський заявив, що справу екс-прем'єра Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" буде передано до суду протягом наступних 5 днів.

Зараз ви читаєте новину «Справи проти Тимошенко закрили "одним махом", коли вона стала в.о. прем'єра - прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі