четвер, 29 березня 2012 10:45

Українська влада торгується з ЄС через справи Тимошенко та Луценка – політолог

Українська влада торгується з ЄС через справи Тимошенко та Луценка – політолог
Віктор Небоженко: Чиновники мають прийняти рішення по Тимошенко та Луценку, якщо хочуть їздити на іноземні курорти. Фото: obozrevatel.com

Адміністрація президента та Міністерство юстиції торгуються із Євросоюзом.

Так Gazeta.ua політолог Віктор Небоженко прокоментував призначення на один день розгляду касації екс-прем'єра Юлії Тимошенко у Вищому спеціалізованому суді та апеляції екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у Апеляційному суді.

"Адже одразу після касації буде розгляд справи Луценка в Європейському суді з прав людини. Чому його, а не Тимошенко? Аби не бути звинуваченими у прямій підтримці "Батьківщини", і тому що її справа набагато складніша, аніж кричущі порушення у справі екс-міністра", - зазначив експерт.

За його словами, Європа чекає від української влади дій "у бік полегшення долі або Тимошенко, або Луценка і тим самим нейтралізації початку Євросуду".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Прихильники Тимошенко "порубали" маєток Януковича і Раду

"Це все велика політика. Слухання та обговорення там можуть розпочати, коли завгодно. Це все форми тиску. Європа в цьому плані досягла успіху. Наприклад, як тільки вони піднімають справу Луценка, це ще не означає, що вона буде розглядатися по процедурі. Це означає, що будь-який приїзд нашого чиновника Мінюсту, прокуратури, депутатів із більшості будуть пов'язувати із запитанням: а що у вам із Луценком? Кожен із них повинен буде відповісти, на чиєму він боці: злочинного режиму чи чесного суду", - зауважив Небоженко і додав, що сама процедура розгляду справи в Євросуді не так важлива, бо міру провини підсудного визначають національні правоохоронні органі та суди.

Політолог наголосив, що чиновники Адміністрації президента теж хочуть виїжджати влітку на італійські та іспанські курорти, тому повинні будуть прийняти рішення.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада торгується з ЄС через справи Тимошенко та Луценка – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі