середа, 28 березня 2012 16:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справу Тимошенко по ЄЕСУ передадуть до суду протягом 5 днів

Справу Тимошенко по ЄЕСУ передадуть до суду протягом 5 днів
Євген Блажівський: Обвинуваченій Тимошенко вручені повні копії кримінальної справи. Фото: 24tv.ua

У Генеральній прокуратурі заявили, що справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) буде передано до суду протягом наступних 5 днів.

"Максимальний термін, який передбачений законом - це 5 днів", - повідомив сьогодні на брифінгу заступник генерального прокурора Євген Блажівський.

Він поінформував, що 28 березня було завершено ознайомлення з матеріалами цієї кримінальної справи як самої обвинувачуваної Тимошенко, так і її захисту.

"Сьогодні обвинуваченій Тимошенко вручені повні копії кримінальної справи", - додав Блажівський.

За словами заступника генпрокурора, на цей момент прокурор Харківської області визначає, в який саме суд направити цю справу.

Блажівський пояснив, що, згідно із законодавством, його може розглядати або райсуд за місцем вчинення злочину, або за місцем розслідування справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова захищатимуть двоє італійських адвокатів

Нагадаємо, стосовно Тимошенко розслідується кілька кримінальних справ, у тому числі ті, що стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ.

Розслідування більшої частини епізодів цієї справи завершено слідчим відділом Харківського облуправління СБУ. Суд обмежив Тимошенко та її захисту термін ознайомлення з матеріалами справи до 28 березня 2012 року.

Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершено - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги та по "Кіотському протоколу".

Зараз ви читаєте новину «Справу Тимошенко по ЄЕСУ передадуть до суду протягом 5 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі