середа, 28 березня 2012 15:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко у "справі ЄЕСУ" завдала збитків на кілька десятків мільйонів - СБУ

Тимошенко у "справі ЄЕСУ" завдала збитків на кілька десятків мільйонів - СБУ
СБУ направить кримінальну справу проти Тимошенко прокурору Харківської області. Фото: job-sbu.org

Кримінальну справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) з обвинувальним висновком після розгляду клопотань захисту буде направлено прокурору Харківської області для затвердження та подальшого направлення до суду.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

В СБУ підкреслили, що 28 березня на виконання рішення Київського районного суду Харкова слідчий відділ УСБУ в Харківській області завершив ознайомлення обвинуваченої Тимошенко та її захисників з матеріалами цієї кримінальної справи.

"Загальна сума завданих державі збитків незаконними діями Тимошенко, згідно з матеріалами кримінальної справи, становить кілька десятків мільйонів гривень", - зазначено в повідомленні.

СБУ поспішає зі справою щодо ЄЕСУ, бо Тимошенко можуть виправдати з "газової справи" - адвокат

"Кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки, з обвинувальним висновком після розгляду клопотань захисту буде направлено прокурору Харківської області для затвердження та направлення до суду", - сказано в повідомленні СБУ.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "95 квартал" випустив Тимошенко на волю

У спецслужбі також підкреслили, що скоєнню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі більше $160 млн.

Крім того, Тимошенко звинувачується в тому, що вона, будучи керівником і фактичним власником корпорації ЄЕСУ, за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром Павлом Лазаренком здійснила замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму $405,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко у "справі ЄЕСУ" завдала збитків на кілька десятків мільйонів - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі