пʼятниця, 03 листопада 2017 08:26

Співробітники СБУ затримали двох росіян, що планували диверсію

Співробітники СБУ затримали двох росіян, що планували диверсію
Громадянин РФ намагався підірвати автомобіль дружини Антона Геращенка Фото - rbc

Служба безпеки України затримала в Києві громадянина Росії, який прибув до столиці з гранатами і "коктейлями Молотова".

"Сьогодні співробітниками СБУ був затриманий громадянин РФ, якого обґрунтовано підозрюють до скоєння резонансних злочинів в Києві. Він прибув до Києва вранці з іншого регіону України, привіз з собою гранати, пляшки із запальною сумішшю і холодну зброю", - розповів керівник Апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Представник СБУ зазначив, що, очевидно, для полегшення реалізації свого злочинного наміру, росіянин прибув і пересувався по Києву в формі спецназівця одного з підрозділів Нацполіціі.

"А це ще один злочин, відповідальність за який передбачена статтею 353 "привласнення владних повноважень", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Україною затримали екс-чиновника Грузії – ЗМІ

Чоловіка затримали на одному з автовокзалів Києва на стадії підготовки злочину.

"СБУ має у своєму розпорядженні відповідну інформацію про те, що спецслужбами РФ істотно активізована робота, спрямована на спробу дестабілізувати ситуацію в Україні, з метою нагнітання страху, поширення панічних настроїв", - констатував Гуськов.

У свою чергу прес-служба СБУ повідомила, що затриманий росіянин, який тимчасово проживає в Дніпропетровській області, вночі 21 жовтня 2017 на замовлення російської сторони спалив автомобіль, який належить родині одного з народних депутатів України.

За словами нардепа від "Народного фронту" Антона Геращенко, ця інформація не відповідає дійсності. Він стверджує, що затриманий планував спалити машину його дружини, але помилився і знищив авто сусідки нардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили фото бойовика, який керував вбивством контррозвідника СБУ

Також оперативниками СБУ був затриманий інший громадянин РФ, який планував організувати фейкове "наметове містечко" під Міністерством освіти і науки, нібито на знак протесту проти прийняття нового Закону "Про освіту". Чоловік також вів активний пошук осіб, здатних за грошову винагороду організувати акції протесту з блокуванням транспортних магістралей.

Прикордонники Донецького загону затримали українця, якого підозрюють у членстві в незаконних збройних формуваннях.

Затримання 55-річного чоловіка відбулось 1 листопада, інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зараз ви читаєте новину «Співробітники СБУ затримали двох росіян, що планували диверсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі