пʼятниця, 20 січня 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецтрибунал для Путіна: що значить ухвала Європарламенту і скільки може тривати суд

Спецтрибунал для Путіна: що значить ухвала Європарламенту і скільки може тривати суд
Для створення трибуналу мають бути політичні рішення європейських парламентів, говорить Володимир Горбач. Фото: Facebook

Рішення Європарламенту про створення трибуналу за злочин агресії Росії проти України – це правильне політичне рішення. Однак суд може тривати роками. А його запуск залежить від політичної волі Європи. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політичний аналітик Володимир Горбач.

"Це рішення політично обґрунтоване і правильне. Це цілком заслужено для діяльності російського диктатора. Однак ця резолюція не є обов'язковою. Вона носить рекомендаційний характер. Сподіваємося, що за цією резолюцією справді наважаться створити такий трибунал і розслідувати злочини", – говорить Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перспективи України і гроші для Києва: чим для нас важливий форум у Давосі

Діяльність російської диктатури треба завершити вироками, додає експерт.

"Тоді це буде перемогою нашої правди. Живемо в ті часи, коли можливо практично все. Але невідомо, коли ці вироки відбудуться. Все залежить від політичної волі лідерів Європи. Для створення трибуналу мають бути політичні рішення європейських парламентів", – наголошує.

Про час, коли це відбудеться, наразі рано говорити, пояснює експерт.

"Можна згадати суд у справі МН-17. Він тривав довго. І вирок отримали тільки торік. Тобто йдеться про роки", – каже Горбач.

У четвер, 19 січня, Європарламент більшістю голосів ухвалив рішення про створення трибуналу за злочин агресії Росії проти України. "За" цей документ проголосували 472 депутати, проти – 19, утрималися 33 європейські політики. Президент Володимир Зеленський привітав ухвалення резолюції щодо злочину агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Спецтрибунал для Путіна: що значить ухвала Європарламенту і скільки може тривати суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі