четвер, 19 січня 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Перспективи України і гроші для Києва: чим для нас важливий форум у Давосі

Перспективи України і гроші для Києва: чим для нас важливий форум у Давосі
Зараз для України більше вирішує формат "Рамштайн", ніж Давос, вважає Ігор Семиволос. Фото: Facebook

Форум у Давосі обов'язково торкнеться питання України. Центром обговорення стануть інтеграція до НАТО та ЄС. фінансова підтримка Києва.

Також мова йтиме про фінансову підтримку Києва, розповів у коментарі Gazeta.ua Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень.

"Давос – традиційний форум, заточений перш за все на вирішення економічних питань. Але разом з тим там обговорюють весь комплекс проблем. І українське питання – одне з найактуальніших. Ми вже чули кілька яскравих промов, в тому числі про перспективи України стати членом НАТО та ЄС. Ця тема буде точно на слуху", – розповів Семиволос.

Зараз для України більше вирішує формат "Рамштайн", ніж Давос, наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секунди, які вирішують усе: як у найгарячішій точці Донбасу рятують воїнів ЗСУ

"У форматах типу Давосу лише підтверджують напрямок нашого руху і розвитку. І загалом засвідчують, куди країна рухається. Зараз у Давосі звучать правильні промови. Головне, що підтримується дискусія зацікавлення щодо України", – сказав Семиволос.

Україні потрібні гроші, щоб зберегти економіку, додав спеціаліст.

"Тобто потрібна фінансова допомога. І гроші на відновлення. А це план спільної роботи з лідерами інших країн, – підсумував Семиволос.

У швейцарському Давосі стартував щорічний Всесвітній економічний форум (ВЕФ). У ньому планують взяти участь понад 2700 політиків, бізнесменів та представників громадянського суспільства. Серед заявлених учасників форуму – канцлер Німеччини Олаф Шольц, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, голова Європейського парламенту Роберта Мецола, президент Польщі Анджей Дуда.

Зараз ви читаєте новину «Перспективи України і гроші для Києва: чим для нас важливий форум у Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі