четвер, 27 січня 2022 17:16

Сьогодні відбудуться телефонні переговори Зеленського з Байденом

Сьогодні відбудуться телефонні переговори Зеленського з Байденом
Це буде друга розмова президентів у січні. Фото: Офіс президента

27 січня президент Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден проведуть телефонну розмову.

Лідери торкнуться питань мирного процесу, безпеки, зокрема енергетичної, оборонної взаємодії, макрофінансової підтримки та антиолігархічної реформи, заявив у четвер прессекретар президента Сергій Никифоров.

"Розмова буде логічним продовженням тісної співпраці, узгодженням дій та свідченням підтримки України її надійним партнером", - написав він у Facebook.

Водночас перелік тем не є вичерпним, зазначив Никифоров.

Це буде друга розмова президентів у січні та третя за два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відреагувала на відповідь США про "гарантії безпеки"

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив учора, що Вашингтон 26 січня передав Кремлю письмову відповідь на так звані гарантії безпеки в Європі. Він також розкрив деталі відповіді Кремлю.

Посол США в РФ Джон Салліван у середу увечері привіз до російського МЗС письмову відповідь на вимоги Москви щодо так званих гарантій безпеки в Європі.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 26 січня на брифінгу повідомив, що Україна не має заперечень щодо письмових пропозицій. Він переконує, що позиція Києва була врахована.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відбудуться телефонні переговори Зеленського з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі