четвер, 27 січня 2022 13:33

Росія відреагувала на відповідь США про "гарантії безпеки"

Росія відреагувала на відповідь США про "гарантії безпеки"
МЗС РФ доповість президенту Росії Володимиру Путіну про зміст відповідей США та НАТО. Фото: Reuters

У відповіді США на вимоги Москви щодо так званих гарантій безпеки в Європі немає реакції на головне питання Росії про нерозширення НАТО на Схід та розміщення ударних озброєнь.

Деякі з пунктів письмової відповіді Вашингтона дають привід для подальшої серйозної розмови, заявив 27 січня МЗС РФ Сергій Лавров, передає російський "Інтерфакс".

"Щодо змісту документа, там є реакція, яка дає привід для початку серйозного діалогу, але вона стосується другорядних питань. Із головного питання у цьому документі реакції позитивної немає", - сказав Лавров.

Він додав, що оскільки представники США заявили, що погодили документ зі своїми союзниками та партнерами, його зміст стане публічним найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США розкрив деталі відповіді Кремлю про "гарантії безпеки"

"Щодо змісту відповіді, думаю, він найближчим часом стане відомим широкому загалу, тому що, як нам сказали американські колеги, хоча вони й вважають за краще, щоб документ залишився для конфіденційного дипломатичного діалогу, але він узгоджений з усіма союзниками США та з українською стороною", - заявив міністр закордонних справ Росії.

Лавров додав, що після міжвідомчого погодження МЗС доповість президенту РФ Володимиру Путіну про зміст відповідей США та НАТО на російські пропозиції щодо гарантій безпеки, і той ухвалить рішення щодо подальших кроків.

Посол США в РФ Джон Салліван у середу увечері привіз до російського МЗС письмову відповідь на вимоги Москви щодо так званих гарантій безпеки в Європі.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 26 січня на брифінгу повідомив, що Україна не має заперечень щодо письмових пропозицій. Він переконує, що позиція Києва була врахована.

Зараз ви читаєте новину «Росія відреагувала на відповідь США про "гарантії безпеки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі