середа, 13 травня 2020 14:18

"Соцмережі окупанта треба блокувати" - у Раді зібрали підписи для позачергового засідання

"Соцмережі окупанта треба блокувати" - у Раді зібрали підписи для позачергового засідання
Дія рішення про блокування російських соцмереж спливає 15 травня

У Верховній Раді зібрали необхідні 150 підписів для проведення позачергового засідання парламенту для продовження блокування російських соцмереж в Україні.

Про це у Facebook повідомив нардеп від "Голосу" Роман Лозинський.

"156 підписів із 150 необхідних зібрано.

Сьогодні вранці оголосив про початок збирання підписів народних депутатів для проведення позачергового засідання парламенту. Усе для того, аби вирішити лише одне питання і захистити країну від кібервійськ агресора.

Соцмережі окупанта потрібно блокувати. Уперше вийшов із цією заявою понад місяць тому. Однак президент уникає виконання своїх обов'язків і продовжує бездіяти. Тому доводиться брати ситуацію у свої руки. Далі — реєстрація в апараті ВР", - повідомив він.

За його словами, дія рішення про блокування російських соцмереж спливає 15 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ запропонувала заблокувати більше російських сайтів і програм

У травні 2017-го п'ятий президент Петро Поро­шенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про персональні санкції щодо 1228 фізичних та 468 юридичних осіб із Російської Федерації. Санкції передбачають блокування в інтернеті російських соц­мереж "ВКонтакте", "Одноклассники", сайтів "Яндекс", "Мейл.ру".

За порушення заборони операторами і провайдерами передбачено штрафи.

Зараз ви читаєте новину «"Соцмережі окупанта треба блокувати" - у Раді зібрали підписи для позачергового засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі