пʼятниця, 17 листопада 2017 10:06

"Щоб надії не вилетіли в трубу" - у Раді озвучили побоювання щодо керівника ДБР

"Щоб надії не вилетіли в трубу" - у Раді озвучили побоювання щодо керівника ДБР
Борислав Береза. Фото:FaceNews

Перед призначенням відібраного на посаду очільника Держбюро розслідувань Романа Трубу необхідно перевірити, чи він під час Революції гідності не займався справами проти майданівців.

Про це в кулуарах сказав народний депутат Борислав Береза.

"Якщо підтвердиться, що він дійсно вів справи проти майданівців, то цей парламент, який прийшов після крові Майдану, не має права затверджувати таку людину. Більше того, і президент не має права. Якщо такий орган очолить людина, яка працювала проти Майдану, це буде ганьба", - сказав Береза.

Він очікує протистояння ДБР із іншими слідчими органами.

"Знов буде конкуренція, знов буде противага. Мене більше хвилює, що буде робити людина, яка очолила цей орган. Не хотілось би, щоб усі наші надії вилетіли в трубу", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос висловив іронічно-скептичне передчуття щодо ДБР

16 листопада конкурсна комісія обрала і рекомендує Володимиру Гройсману кандидатуру Романа Труби на посаду керівника Державного бюро розслідувань.

Під час Революції гідності Труба працював районним прокурором у Львівській прокуратурі. Після Майдану перевівся у Київ на посаду керівника управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ. Після призначення генпрокурором Віктора Шокіна його понизили, згодом Труба звільнився.

ЗМІ називають його креатурою "Народного фронту". У конкурс на посаду глави ДБР увійшов під протекторатом секретаря РНБО Олександра Турчинова.

З 2015-го очолює юридичну фірму "Сектор права".

Зараз ви читаєте новину «"Щоб надії не вилетіли в трубу" - у Раді озвучили побоювання щодо керівника ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі