понеділок, 12 серпня 2013 21:51

"Сноуден — зброя в руках Росії" - Бригинець

"Сноуден — зброя в руках Росії" - Бригинець
Олександр Бригинець Фото: obozrevatel.com

Колишній співробітник спецслужб США Едвард Сноуден — зброя в руках Росії. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат Олександр Бригинець, коментуючи інформацію, що з'явилася у ЗМІ, про шпигунські сервери США в Києві та Москві.

"Не виникає сумніву, що у даному випадку йдеться про новий вид інформаційної зброї, який опинився у руках Росії. Чи він планувався давно, чи так випадково сталося, я сказати не можу. Ми у потоці цієї інформації, яка сьогодні буде йти від Росії та Сноудена в тому числі. Ми будемо отримувати частину правдивої інформації, частину неправдивої. І ця неправдива інформація буде зорієнтована на те, щоб ослабити США і вбити клин між США та іншими країнами загалом. Думаю, Україна у даному випадку - не ключова країна, проти якої йде ця війна. Але те, що це зброя посилити роль Росії та послабити роль США, це очевидно", - сказав він.

За його словами, інформація від Сноудена, яка буде з'являтися далі, може бути використана, аби загальмувати процес євроінтеграції України.

"Я переконаний, що дана сенсація — одна з перших, яка стосується прямо України. Але таких сенсацій буде дуже багато, деякі будуть близькі до істини, підкориговані злегка, деякі будуть суттєво відрізняти я від того, що є на справді. І головне, що перевірити це буде дуже складно. Тому Сноуден — це зброя, яка є в руках Росії. І вони будуть використовувати її за тих потреб, які у них є. І в тому числі, це може бути використано, щоб досягнути тієї мети, щоб загальмувати процес євроінтеграції України", - додав Бригинець.

Нагадаємо, колишній співробітник спецслужб США Едвард Сноуден розсекретив карту, на якій зазначено місцезнаходження 700 серверів системи тотального стеження за користувачами Інтернету. Система має назву XKeyscore і дозволяє отримати інформацію про електронне листування, завантажені файли і практично будь-яку інтернет-активність.

У вівторок, 6 серпня стало відомо, що Сноуден отримав російську реєстрацію за місцем перебування. Раніше Сноуден повідомив ЗМІ, що найбільші американські інтернет-компанії надали ЦРУ і АНБ доступ до своїх серверів, що дозволило спецслужбам отримувати будь-яку інформацію про користувачів. Це повідомлення викликало великий громадський резонанс у всьому світі.

Колишній співробітник ЦРУ Сноуден втік зі США після публікації секретних документів про стеження американських спецслужб. Згідно з цими документами, американські агенти прослуховували телефони представництва ЄС.

Зараз ви читаєте новину «"Сноуден — зброя в руках Росії" - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі