середа, 19 травня 2021 12:56

Шмигаль подав кандидатури нових міністрів

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав до Верховної Ради кандидатури низки міністрів.

"За пропозицією фракції "Слуга народу", яка має права коаліції, подав до Верховної Ради кандидатури - 49-річного Олексія Любченка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки, 38-річного Олександра Кубракова - на посаду міністра інфраструктури, 41-річного Віктора Ляшка - на посаду міністра охорони здоров'я", - цитує прессекретаря прем'єра Ольгу Куришко "Інтерфакс-Україна"

Хто кандидати

  Любченко працює податківцем із 90-их років.
Любченко працює податківцем із 90-их років.

Олексій Любченко - голова Державної податкової служби. Очолював податкову з квітня минулого року. Місяць тому уряд призначив його головою ДПС строком на п'ять років. Працює податківцем із 1990-х.

  Кубраков із президентом Зеленським на будівництві мосту в Запоріжжі, серпень минулого року.
Кубраков із президентом Зеленським на будівництві мосту в Запоріжжі, серпень минулого року.

Олександр Кубраков - голова Укравтодору з листопада 2019 року. Займається "Великим будівництвом". Торік найбільше коштів фонду боротьби з COVID-19 витратили на будівництво, реконструкцію, ремонт автодоріг державного значення – 25,7 млрд грн.

Є експертом IT-ринку. Був радником мера Києва Віталія Кличка в ІТ-сфері.

  Віктор Ляшко за фахом - лікар.
Віктор Ляшко за фахом - лікар.

Віктор Ляшко - головний державний санітарний лікар. З грудня 2019-го - заступник міністра охорони здоров'я.

У 2003-2010 роках працював у системі державної санітарно-епідеміологічної служби в Київської області. Потім працював у МОЗ, громадських організаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружба з Ахметовим і вічний міністр Аваков: політолог розповів про кадрову політику Зеленського

18 травня Верховна Рада звільнила трьох міністрів – інфраструктури Владислава Криклія, розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та охорони здоров'я Максима Степанова.

Звільнення трьох підтримали фракції "Слуга народу", "Європейська солідарність", групи "Партія "За майбутнє" і "Довіра". "Голос" за відставку Криклія не голосував.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль подав кандидатури нових міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі