субота, 12 березня 2022 23:58

Шмигаль назвав головні напрямки, які критично важливі для нашої країни

Шмигаль назвав головні напрямки, які критично важливі для нашої країни
Шмигаль відзвітував про внутрішні потреби в Україні. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль окреслив головні напрямки, які критично важливі для нашої країни. Це гуманітарна допомога та евакуація людей із міст, які опинились в умовах гуманітарної катастрофи, забезпечення військових, продовольча безпека, енергетична безпека та соціальний захист населення.

Про це Шмигаль сказав у своєму зверненні.

"З 2 по 12 березня Україна отримала понад 40 тис. тонн гуманітарної допомоги. Міністерство інфраструктури та "Укрзалізниця" наразі працюють як логістичний штаб. І за їхніми даними, вже третина отриманої допомоги розвезена по регіонах і розподілена відповідно до потреб кожного регіону", сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати відшкодування за знищене під час війни майно

Також уряд прийняв рішення про збільшення коштів Резервного фонду державного бюджету на 50,8 млрд грн. Кошти в Резервний фонд перенаправлені з усіх програм розвитку, які неможливо реалізувати у воєнний час. "Вчора військовослужбовцям було перераховано 12,5 млрд грн на виплату додаткової винагороди під час дії воєнного стану. А також вчора рішенням Уряду 3,9 млрд грн було спрямовано на харчування ЗСУ", - повідомив Шмигаль.

Крім того, уряд на час воєнного стану заборонив або обмежив експорт критично важливих для продовольчої безпеки товарів. Мова про пшеницю, гречку, м'ясо, яйця, олію, цукор тощо.

"Зараз Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці", - повідомив прем'єр.

Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, яка має вже невдовзі стартувати там, де це можливо. Аграріям будуть надаватись державні гарантії на 80% суми залучених ними кредитів.

Щодо енергетичної безпеки, то зараз функціонують чотири атомні електростанції, всі гідроелектростанції, ТЕЦ. Є домовленості з Польщею на постачання додаткових партій вугілля залізницею. Для економії вугілля Уряд прийняв рішення, що українські ТЕС будуть отримувати газ за пільговою ціною.

Запаси газу зараз на рівні близько 9,5 млрд кубометрів. Продовжується імпорт газу з Угорщини, Словаччини та Польщі.

Соціальний захист населення. Пенсійний фонд України вже спрямував банкам та "Укрпошті" 38,3 млрд грн. Це вся сума коштів, необхідна для виплат пенсій цього місяця.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль назвав головні напрямки, які критично важливі для нашої країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі