середа, 21 жовтня 2020 14:11

"Слуги" розказали, хто профінансує опитування Зеленського

"Слуги" розказали, хто профінансує опитування Зеленського
Проведення такого опитування є одним із пунктів передвиборчої програми "СН". Фото: president.gov.ua

"Всенародне опитування" президента Володимира Зеленського у день місцевих виборів фінансуватиме партія "Слуга народу".

Про це повідомляє президентська партія у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери, координатори та анкети: ЗМІ розповіли про формат проведення опитування Зеленського

"5 запитань від президента - хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія "Слуга народу". Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня", - йдеться у заяві.

У партії наголошують, що це є законним.

"Слуга народу" не проводитиме дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзитполу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил".

"Слуги" наголошують, що це не агітація.

"Під час дослідження не буде використано партійної символіки, не буде жодного заклику голосувати за "Слугу народу" або ж за окремих кандидатів на виборах. Члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо із громадянами в день проведення виборів".

Проведення такого опитування є одним із пунктів передвиборчої програми партії щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні, підкреслюють у "СН".

"У такий спосіб ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно і регулярно. А народ, у свою чергу, отримає можливість донести до влади свою думку".

"СН" додає, що всі витрати, пов'язані з опитуванням, буде відображено в звіті партії, який подається в НАЗК.

"Підкреслимо, що мова не йде про гроші платників податків, оскільки 2020 року партія "Слуга народу" відмовилася від державного фінансування та передала ці кошти на боротьбу з Covid-19".

13 жовтня Володимир Зеленський закликав українців взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня та відповісти на 5 важливих для суспільства питань.

В Офісі президента заявили, що в такий спосіб влада хоче дозволити українцям самостійно визначити свої базові очікування щодо курсу розвитку країни.

15 жовтня у соцмережах поширили повний список запитань, які готується поставити українцям президент під час "всенародного опитування". Його підтвердили в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" розказали, хто профінансує опитування Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі