середа, 07 жовтня 2020 13:39

"Слуга народу" вимагає карати проросійські ЗМІ

"Слуга народу" вимагає карати проросійські ЗМІ
"Слуга народу" пропонує штрафувати телерадіоорганізації в разі порушення норми. Фото: 5.ua

У фракції "Слуги народу" пропонують заборонити телерадіоорганізаціям висловлювання, що заперечують факти російської військової агресії та окупації частини території України.

Відповідний законопроєкт "Про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо протидії інформаційній війні" зареєстрував нардеп "СН" Олег Дунда, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" Дубінський на замовлення соратників Януковича писав фейки про Майдан

Закон забороняє телерадіоорганізаціям використовувати трансляцію висловлювань, які містять заперечення факту військової агресії РФ щодо України, окупації Росією частини української територій та ведення РФ гібридної війни.

Автор законопроєкту пропонує зобов'язати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення штрафувати телерадіоорганізації в разі порушення цієї норми.

Якщо порушення не було усунено протягом місяця після накладання штрафу, а також у разі повторного штрафу Нацрада звертається до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення телерадіоорганізації, наголошують у законопроєкті.

Згідно з документом, якщо висловлювання, які містять заперечення факту військової агресії РФ проти України, транслювалися і поширювалися без попереднього запису, і містились у виступах, репліках особи, яка не є працівником телерадіоорганізації, то телерадіоорганізація не несе відповідальності за ці порушення.

У Миколаєві на місцеві вибори партія "Слуга народу" висувала кандидатуру Єгора Клецова. Його внесено в базу "Миротворця", і він раніше брав участь в ефірах пропагандистського ТВ "Новоросія". Згодом він відмовився від участі у виборах.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" вимагає карати проросійські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі