понеділок, 13 травня 2013 14:44

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Слідство у справі Щербаня поновлено - ГПУ

Слідство у справі Щербаня поновлено - ГПУ
Повідомлення про відновлення слідства у справі Щербаня з'явилося відразу після заяви Власенка про його призупинення. Фото: podrobnosti.ua

Слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня відновлене.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, коментуючи заяви адвоката про зупинку досудового розслідування.

Зокрема, у ГПУ пояснили, що призупинку слідства у кримінальних справах передбачає новий Кримінальний процесуальний кодекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура припинила слідство у "справі Щербаня" - Власенко

"Український законодавець, зокрема мова йде про новий КПК, чітко регламентував строки слідства в кримінальному провадженні. А тому законодавець передбачив можливість призупинки слідства на підставі статті 280 нового КПК, зокрема мова йде про пункт 3, який передбачає таку можливість з врахуванням наявності необхідності кримінально-процесуальних дій в рамках міжнародно-правового співробітництва. Міжнародно-правові доручення, у даній кримінальній справі, були спрямовані до кількох країн", - повідомили у прес-службі.

Крім того, у відомстві повідомили, що з врахуванням запланованих на найближчий час слідчих дій, у цій кримінальній справі, постановою слідчого слідство у справі щодо організації вбивства Щербаня – поновлене.

Раніше повідомлялося, що генеральна прокуратура зупинила досудове розслідування у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Зараз ви читаєте новину «Слідство у справі Щербаня поновлено - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі