пʼятниця, 16 травня 2014 12:02

Наступний президент керуватиме максимум рік — політолог

Наступний президент керуватиме максимум рік — політолог
Фото: podrobnosti.ua

Новий президент не зможе добути свій термін до кінця. Так Gazeta.ua політолог Олег Соскін прокоментував рішення Конституційного суду про те, що президент, обраний на позачергових виборах 25 травня, працюватиме на посаді п'ять років.

За його словами, президент і так буде не повністю легітимним. "Є питання по передачі влади. Воно не було вирішено в законний спосіб. Я б розглядав цього президента як перехідну фігуру — керуватиме максимум рік. Тому що ми маємо проблему із окупацією двох територіальних суб'єктів — Севастополя та Криму. На материковій Україні йде відкрита фаза сепаратистської війни. Можемо отримати вторгнення в Луганську область російських військ під виглядом миротворчого контингенту, як то було в Абхазії. Тому президент в першу чергу повинен буде вирішувати питання звільнення окупованих територій, зміцнення кордону, знищення сепаратистів. Можливо, доведеться й відкрито воювати з Росією", - наголосив експерт.

"Та людина, яка думає, що може бути президентом в Україні, повинна приготуватися до війни "у повний зріст". Питання вже стоятиме руба: або Україна, або Російська Федерація. Плюс, треба ще проводити адмінтериторіальну реформу, прибрати господарювання кланових корпорацій, реформувати місцеве самоврядування, вступати в НАТО, готувати економічні проекти існування в умовах світової кризи. Серед тих людей, які сьогодні мають підтримку виборців, я не бачу готових до цього. Всі кандидати на це не спроможні", - зауважив Соскін.

Політолог вважає, що новий глава держави піде у відставку, його "зметуть" люди, пристрелять або йому не буде чим керувати, через війну із Росією.

Зараз ви читаєте новину «Наступний президент керуватиме максимум рік — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі