середа, 14 жовтня 2009 10:29

Шлапак: Через Тимошенко Дубина став інвалідом

Шлапак: Через Тимошенко Дубина став інвалідом

У відносинах президента України Віктора Ющенка і прем"єр-міністра Юлії Тимошенко немає конфлікту двох людей, є конфлікт ідеологій, упевнений перший заступник глави Секретаріату президента України Олександр Шлапак.

"Мова йде не про конфлікт двох людей, мова йде про конфлікті двох ідеологій", - сказав він на прес-конференції у Запоріжжі.

"Пані прем"єр-міністр по суті своїй є людиною, яка сповідує державний централізм. Вона вважає, що ми повинні повернутися до ситуації, коли центральна влада вирішує все. Вона на собі замкнула практично всі функції керівництва державою.

Президент представляє абсолютно іншу, якщо говорити про економіку, економічну філософію. Він ліберал. Він вважає, що головним мотивом розвитку ситуації повинна бути особиста зацікавленість кожного", - сказав Шлапак.

За його словами, в Скретаріаті президента більше можливостей для висловлення своїх думок, ніж у міністрів, які знаходяться під тиском прем"єра.

"Міністрові економіки зараз складніше, він не може говорити те, що думає. Я його добре знаю, ми з ним спілкуємося. Або мій хороший приятель, виконуючий обов"язки міністра фінансів, який вимушений, але це його вибір, під тиском писати цей бюджет (держбюджет-2010)", - розповів замглави секретаріату.

Він також нагадав, що при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009-го тиску піддався глава НАК "Нафтогаз Україна" Олег Дубина.

"Він нажив собі інвалідність 2-ої групи після підписання контрактів 19 січня. Він чудово розуміє, куди затягнув державу під тиском прем"єр-міністра. Президент такому тиску піддаватися не буде", - підкреслив Шлапак.

Разом з тим, він відзначив, що в досягненні свої мети "прем"єр не рахуватиметься ні з ким", у тому числі і з президентом.

Проте, з урахуванням майбутніх президентських виборів, замглави секретаріату заявив про свою упевненість в тому, що модель державного централізму, яку сповідує Тимошенко, "не приживеться в Україні", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Шлапак: Через Тимошенко Дубина став інвалідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі