вівторок, 18 серпня 2020 15:47

Скандальний ексдепутат через суд намагається повернути громадянство України

Скандальний ексдепутат через суд намагається повернути громадянство України
Ексдепутат Артеменко позивається до Комісії при президентові. Фото: Уніан

Колишній нардеп Андрій Артеменко просить суд визнати незаконними дії Комісії щодо внесення на розгляд президента пропозиції задовольнити подання Державної міграційної служби України від 21 квітня 2017 року про позбавлення його громадянства.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

Третіми особами у судовому позові позивач зазначив президента України та ДМС. На його думку, Комісія грубо порушила процедуру розгляду подання ДМС щодо втрати ним громадянства.

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження в адміністративній справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавлений громадянства нардеп повернувся в Україну

Про повернення українського громадянства Артеменко просив ще в травні 2019-го, одразу після того, як Володимир Зеленський переміг на виборах.

29 квітня 2017-го п'ятий президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Артеменка громадянства на підставі Закону "Про громадянство", який не допускає подвійного громадянства в Україні. Сам Артеменко визнав, що має громадянство Канади.

Газета The New York Times повідомила, що Артеменко передав колишньому раднику президента США Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій. Він пропонував вивести російські війська зі східної України і референдум про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років. Прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження про держзраду.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний ексдепутат через суд намагається повернути громадянство України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі