вівторок, 03 листопада 2020 18:00

Скандальне рішення КСУ: Венеціанська комісія проведе експертизу

Скандальне рішення КСУ: Венеціанська комісія проведе експертизу
Довіру до судової системи України необхідно відновити. Фото: pinterest.com

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо запропонував Володимиру Зеленському провести експертизу у складній ситуації навколо Конституційного суду України.

Це необхідно, щоб відновити довіру до судової системи держави, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

"Володимир Зеленський зазначив, що як глава держави не може допустити ситуації, коли орган, який має давати оцінку відповідності Конституції, виносить неправові рішення, що знищують систему антикорупційних органів, включно з НАБУ, НАЗК та Вищим антикорупційним судом", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ розглянув закон про мову

Також, на думку Джанні Букіккіо, неприпустимо ставити під загрозу існування Вищого антикорупційного суду, діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, земельну реформу.

"Голова Венеціанської комісії зазначив, що спільною метою сьогодні є відновлення довіри до судової системи та особливо до Конституційного суду", - пишуть у пресслужбі.

Громадські організації "Автомайдан" і "Центр протидії корупції" влаштовують автопробіг до маєтку Тупицького. Акція відбудеться у суботу. Учасники пробігу хочуть вручити главі КСУ квиток до Ростова. Активісти погрожують підпалити маєток голови Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне рішення КСУ: Венеціанська комісія проведе експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі