пʼятниця, 05 грудня 2008 11:55

Симоненко наполягає на усуненні Ющенка

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко вважає, що одним з першочергових завдань для нової коаліції в парламенті повинне стати внесення змін до Конституції.

Про це він пише в своїй статті, опублікованій у Газете 2000.

"Одне з першочергових завдань для нової коаліції - негайне проведення конституційної реформи і завершення переходу до парламентської форми правління", - вважає він.

Симоненко наголошує необхідність скасування поста Президента і усунення теперішнього голови держави Віктора Ющенка від влади.

Важливим аспектом конституційної реформи лідер КПУ вважає розширення прав і повноважень органів місцевого самоврядування. "Місцеві ради повинні отримати право на формування виконавчих органів і достатню фінансову базу для забезпечення життєдіяльності і розвитку територіальних общин", - пише він.

Окрім цього, Симоненко зазначає важливість максимально широкої участі громадян в ухваленні рішень через застосування практики референдумів і плебісцитів, удосконалення механізму формування представницьких органів влади і відновлення інститутів народного контролю.
Зараз ви читаєте новину «Симоненко наполягає на усуненні Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі