неділя, 22 лютого 2015 05:30

Сенатори США закликали Держдеп негайно допомогти Україні

Сенатори США закликали Держдеп негайно допомогти Україні
rusvesna.su

Десятеро сенаторів, які представляють обидві партії у верхній палаті Конгресу США, звернулися з відкритим листом до глави американського держдепартаменту з вимогою негайної підтримки України та поглиблення санкцій на Росію через її агресію. Лист опубліковано на сторінці одного з ініціаторів – сенатора Діка Дурбіна, повідомляє "Укрінформ".

"Багато хто з нас мав серйозні сумніви, що Росія дотримуватиметься умов Мінську-2, враховуючи те, що вересневий мінський протокол зазнав абсолютного провалу. Фактично, лукавство Путіна щодо цих угод було порівняти тільки з його маячнею із запереченням участі Росії у конфлікті на сході Україні", - зазначили законодавці.

Печальний висновок зрозумілий: Путін "сподівається викроїти ще більше суверенної території України, подібно до того, як він незаконно зробив це в Грузії, та підірвати легітимний український уряд, який прагне побудувати сучасну демократичну державу", йдеться в листі.

"Останнього так боїться Путін, що він навіть егоїстично поставив на карту міжнародний авторитет та економіку своєї країни, а також майбутнє російського народу через свою трагічно недоречну параною", - зазначається в документі.

На переконання представників Сенату США, за відсутності посиленої підтримки українських сил з боку Заходу, нав'язаний Росією військовий сценарій розвиватиметься в Україні й надалі.

"Тисячі людей вже загиблі й поранені, сотні тисяч стали переміщеними особами. Настав час, щоб забезпечити оборонним озброєнням Україну та розглянути питання про введення додаткових санкцій та покарань, які дозволять підняти вартість за дії Путіна, в тому числі потенційного відключення Росії від фінансової системи SWIFT", - заявили сенатори.

Вони також підкреслили, що Сполучені Штати "повинні подвоїти зусилля" щодо забезпечення довгострокового економічного та політичного майбутнього України, яка вдається до сміливих економічних реформ в умовах російської дестабілізації.

До групи сенаторів, які підписали листа, увійшли Дік Дурбін, Джон Маккейн, Роб Портман, Ричард Блументаль, Рон Джонсон, Джин Шагін, Марк Кірк, Білл Нелсон, Пет Тумі і Келлі Айотт.

Зараз ви читаєте новину «Сенатори США закликали Держдеп негайно допомогти Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі