четвер, 28 липня 2022 14:05

Сенат США ухвалив резолюцію із закликом визнати Росію державою-спонсором тероризму

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив резолюцію, в якій закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму.

Повноваження призначати державу-спонсора терору належить Державному департаменту США. Про резолюцію розповідає New York Times.

"У середу Сенат одноголосно схвалив необов'язкову резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена визнати Росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні, які призвели до "смертей незліченної кількості невинних чоловіків, жінок і дітей", – йдеться в повідомленні.

Такий же захід схвалили і в Палаті представників. Спікер Ненсі Пелосі, як очікується, буде рішучою прихильницею її прийняття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії збираються оголосити Україну "терористичною державою"

"Ухвалення резолюції Сенатом чинить ще більший тиск Конгресу на адміністрацію Байдена. Конгрес схвалив допомогу Україні на суму понад 50 мільярдів доларів", – також зазначили у виданні.

Автор: t.me/zsuwar
  Що дасть Україні визнання Росії державою-спонсором тероризму
Що дасть Україні визнання Росії державою-спонсором тероризму

Резолюція підтверджує те, що президент України Володимир Зеленський стверджував протягом війни: "російські війська вчиняли акти жорстокості проти мирного населення, включаючи зґвалтування, вбивства та тортури, що є тероризмом".

"Збройні сили Російської Федерації вчиняли численні безсудні страти невинних мирних жителів і намагалися прикрити свої звірства масовими похованнями по всій Україні", – йдеться в документі Сенату.

Президент України та політичне керівництво нашої держави закликають визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Верховна Рада звернулася до Палати представників та cенату Конгресу США з відповідним закликом. Парламент України також визнав Росію державою-терористом 14 квітня, запровадивши для цього спеціальний термін в українському законодавстві.

Дещо згодом, cейм Литви одноголосно ухвалив резолюцію, в якій визнав російське вторгнення в Україну геноцидом, а саму Росію – державою, яка підтримує та чинить акти тероризму.

В Державному департаменті США ще в квітні повідомили, що вивчають всі можливі способи чинення тиску на Кремль з метою змусити припинити війну в Україну, зокрема визнання РФ державою, яка спонсорує тероризм.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США ухвалив резолюцію із закликом визнати Росію державою-спонсором тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі