середа, 29 березня 2023 02:14

Ще дві російські компанії опинилися під санкціями США

Ще дві російські компанії опинилися під санкціями США
США ввели санкції проти російських авіакомпаній. Фото: Getty Images

США запровадили експортні обмеження щодо 11 компаній.

Серед них дві російські. Про це повідомляє Міністерство торгівлі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Shahed єдиним – які дрони запускає країна-агресор

"Ці одинадцять організацій були визначені урядом США як такі, що діють всупереч національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів", – зазначають у повідомленні.

Зокрема, йдеться про компанії з М'янми, Китаю, Нікарагуа і Росії. У їх числі – російські фірми "Авіатех" і "Авіазапчасть".

Вони потрапили у список разом з іншими – Miya Win, Myanmar New Era Trading Company та Suntac Group – як такі, що "продають, закуповують та обслуговують військову техніку, яка дозволяє військовому режиму Бірми здійснювати порушення прав людини, а також жорстокі повітряні атаки, що призводять до загибелі та поранень цивільних осіб".

Україна вважає, що потрібно ввести жорсткі санкції проти російських компаній, які беруть участь у виробництві безпілотників і ракет. Таке рішення пропонували ухвалити Європейському Союзу в рамках G7. Але країни ЄС реалізували лише малу частину можливих обмежень.

Такими санкціями можна зупинити виробництво ракет і безпілотників в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ще дві російські компанії опинилися під санкціями США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі