вівторок, 25 квітня 2017 12:35

Сценарій зіткнень учасників АТО і ветеранів міг бути написаний не в Україні - глава УСВЖН

Сценарій зіткнень учасників АТО і ветеранів міг бути написаний не в Україні - глава УСВЖН

Органи влади в Україні повинні робити максимум зусиль, щоб уникнути конфлікту між різними поколіннями захисників України, а також ветеранами і жертвами нацистської агресії.

Таку думку в інтерв'ю газеті "Факти" висловив глава Української спілки в'язнів - жертв нацизму Маркіян Демидов.

За його словами, поширювані в інформпросторі тези, що одних "ветеранів" потрібно замінити іншими, а перших "розжалувати" - "це дуже тривожний "дзвіночок".

"Ні в якому разі не применшуючи подвиг учасників АТО - якими я, як і вся Україна, щиро пишаюся і захоплююся - я не втомлююся нагадувати: і вони, і ветерани війни, і афганці, і в'язні концтаборів у різному ступені пережили жахливі позбавлення. Держава взяла під опіку всіх, поважаючи ці страждання. Сьогодні показово принижувати одних і звеличувати інших - щонайменше несправедливо", - зазначив Демидов.

"Урядові органи повинні на корені припиняти спроби зіштовхнути нас лобами - атовців, афганців, ветеранів війни, в'язнів концтаборів. Адже не виключено, що такий сценарій на потіху пропагандистам написаний за межами України. Тому взаємоповага, вміння слухати і чути одне одного - вкрай важливі для українців сьогодні на всіх рівнях", - додав глава УСВЖН .

В інтерв'ю "Фактам" він також прокоментував резонансну інформацію про візит на Антифашистський форум у Росію 2015 року в розпал російської агресії на Донбасі.

"Повний текст мого виступу доступний на сайті УСВЖН з 2015 року, тобто одразу після мого приїзду. Звичайно ж, там не було ніяких сепаратистських закликів. Навпаки, я, будучи на території країни-окупанта, не побоявся відкрито заявити про анексії Криму та окупації Донбасу, намагаючись донести до колег в Росії і з інших країн, що саме у нас відбувається. Закликав наших побратимів, щоб вони звернулися до громадськості та керівництва своїх країн - вжити всіх можливих заходів, щоб це кровопролиття припинилося , настав мир, збереглась територіальна цілісність нашої незалежної країни України", - підкреслив Маркіян Демидов.

Він також додав, що вважає особливо важливою роботу таких організацій як УСВЖН сьогодні. "Та інтенсивність, з якою неофашистські руху в усьому світі, в тому числі в Європі і на пострадянському просторі, "піднімають голову" - говорить про те, що наша діяльність, наша просвітницька робота потрібна як ніколи. Світ, схоже, став забувати, до чого призвело потурання діям Гітлера та його сподвижників - до мільйонів людських жертв, болісних смертей. Ми бачили ці смерті своїми очима. Це найгірша трагедія в історії людства, допустити повторення якої не можна", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Сценарій зіткнень учасників АТО і ветеранів міг бути написаний не в Україні - глава УСВЖН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі