середа, 26 лютого 2014 16:52

СБУ просить ООН цілодобово стежити за "Кримською кризою"

СБУ просить ООН цілодобово стежити за "Кримською кризою"
Фото: topwar.ru

Від сьогодні Україна постійно інформуватиме офіс генерального секретаря ООН про розвиток ситуації в Криму, а також просить ООН про цілодобовий моніторинг ситуації з безпекою в автономії.

Про це заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко на зустрічі зі спеціальним посланником генерального секретаря ООН Робертом Серрі, повідомляє прес-служба СБУ.

За його словами, для національної безпеки України важливо, що "всі країни-члени Ради безпеки ООН (Росія, США, Великобританія, Франція і Китай) є гарантами територіальної цілісності України, усі вони підтримують виключно мирний розвиток подій".

Наливайченко звернувся до спецпосланника генсекретаря ООН, щоб всі можливості ООН із постійного моніторингу ситуації безпеки на території Криму "здійснювалися в цілодобовому режимі".

"Гарантії територіальної цілісності і недоторканності України – базовий фактор для вирішення всіх питань безпеки в нашій державі за сприяння Організації Об'єднаних Націй", – сказав голова СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ просить ООН цілодобово стежити за "Кримською кризою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі