середа, 07 листопада 2018 13:06

Савченко йде у президенти і просить грошей

Савченко йде у президенти і просить грошей
Надія Савченко з 22 березня перебуває в СІЗО. Фото: kp.ua

Підозрювана в підготовці теракту нардеп Надія Савченко збирається брати участь у виборах президента.

Про це повідомила її сестра Віра Савченко в інтерв'ю "Главкому".

"У нас залишається 2 місяці на те, щоб зібрати кошти, необхідні для реєстрації кандидатом у президенти. Зареєструватися – то вже справа принципу. Для того, щоб балотуватися, необхідно 2,5 млн грн, це близько $100 тис.

Для того, щоб збирати кошти, потрібно відкрити рахунок партії. Зараз триває перереєстрація мене головою замість Надії – із "технічних" міркувань: щоб я могла ставити підпис, відкрити цей рахунок. Я дуже розраховую на українських інвесторів, які постраждали від корупції", - сказала Віра.

Вона пояснила: поки суд у справі Надії Савченко не виніс вирок, вона може подавати свою кандидатуру на вибори президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко попросила допомоги у прокурора режиму Януковича

Народного депутата Надію Савченко затримали 22 березня. Вона перебуває у слідчому ізоляторі Служби безпеки України.

Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу. Вона кілька разів проходила процедуру поліграфу. Востаннє результати показали, що Савченко справді готувала насильницьке повалення конституційного ладу та збройне захоплення влади. Через голодування мала криваву нудоту та проблеми із зубами.

Зараз ви читаєте новину «Савченко йде у президенти і просить грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі