понеділок, 16 березня 2015 09:21

Самоврядування Донбасу, мобілізація неплатників аліментів, допуск іноземних військ - найцікавіші законопроекти

Самоврядування Донбасу, мобілізація неплатників аліментів, допуск іноземних військ - найцікавіші законопроекти
24daily.net

Завтра, 17 березня, відбудеться пленарне засідання другої сесії Верховної Ради.

Протягом минулого тижня, з 10 по 14 березня, до парламенту надійшли 57 законопроектів.

Серед документів - президентський проект постанови про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування. Нагадаємо, що прийняти закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей Київ зобов'язався в Мінському протоколі 5 вересня 2014.

Також президент вніс до парламенту законопроект щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Відправляти у першу чергу на фронт тих, хто не платить аліменти пропонують народні депутати Андрій Помазанов, Дмитро Сторожук, Ігор Лапін (усі - з фракції "Народний фронт"), Наталія Новак (фракція партії "БПП"), Іван Крулько (фракція "Батьківщина"), Андрій Лозовой, Ігор Мосійчук (обидва - з фракції Радикальної партії). Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергового призову на військову службу під час мобілізації громадян, які ухиляються від сплати аліментів" (№ 2370) зареєстрований в Раді. Текст документу на сайті парламенту також відсутній.

Надати право нардепам воювати в АТО пропонує позафракційний парламентар Сергій Мельничук. Про це йдеться у проекті змін до Закону України "Про статус народного депутата України". Пропонується надати можливість нардепам, за їх особистою заявою, під час особливого періоду проходити військову службу зі збереженням депутатських повноважень. 

Проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про Державне бюро розслідувань зареєстрував нардеп від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Заборонити виїзд  з України керівникам та власникам банків, які мають заборгованість за договором банківського вкладу (депозиту) пропонує нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Каплін. Законопроектом передбачаються застосовувати до деякої категорії керівників банків, а саме – голови ради та голови правління та власників банків, які мають заборгованість за договорами банківського вкладу заборону виїзду з України – до виконання рішення суду.

Проект Постанови про прийняття за основу законопроекту про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади зареєстрували народні депутати від "Батьківщини" Сергій Власенко, Альона Шкрум, від "Блоку Петра Порошенка" - Олексій Гончаренко та позафракційний Василь Гуляєв.

Зараз ви читаєте новину «Самоврядування Донбасу, мобілізація неплатників аліментів, допуск іноземних військ - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі