субота, 15 червня 2024 15:43

Саміт миру: підсумкову декларацію досі обговорюють

Саміт миру: підсумкову декларацію досі обговорюють
Декларацію можуть обговорювати до кінця саміту. Фото: eda.admin.ch

Підсумкову декларацію Глобального саміту миру у Швейцарії досі обговорюють.

Організатори вважають, що документ ухвалять без згоди всіх сторін. Про це пише агентство Keystone-SDA з посиланням на джерела.

Очікується, що переговори щодо підсумкової декларації саміту миру триватимуть "до останньої хвилини" в неділю, коли захід завершується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершення війни РФ проти України вирішуватиметься на наступному саміті миру - Шольц

"Серед делегацій все ще залишається кілька суперечливих моментів. У деяких випадках, як кажуть, суперечки точилися через окремі слова ", - зазначає агентство.

Поки організатори не знають, чи буде ухвалена підсумкова декларація всіма учасниками. Документ можуть опублікувати без консенсусу, а кожна держава зможе вказати, приймає вона його чи ні.

Швейцарія, у якій 15-16 червня відбудеться саміт миру, опублікувала перелік учасників заходу. На саміті будуть 92 країни, майже 60 - на найвищому рівні.

Ще 29 держав будуть представлені на міністерському рівні - здебільшого очільників МЗС. Шість країн направлять послів: Індонезія, Ізраїль, Об'єднані Арабські Емірати, Південна Африка, Філіппіни і Бразилія.

Зараз ви читаєте новину «Саміт миру: підсумкову декларацію досі обговорюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі