пʼятниця, 13 червня 2014 17:32

З понеділка Україна буде жити по-новому без російського газу

З понеділка Україна буде жити по-новому без російського газу
Фото: google.com.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК "Нафтогаз України" та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення поставок газу Російською Федерацією з понеділка.

З цим Арсеній Яценюк звернувся до міністра енергетики та вугільної промисловості, економічного розвитку і торгівлі, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, голови правління НАК "Нафтогаз України" та голів обласних державних адміністрацій, повідомляє Урядовий портал.

Керівництву НАК "Нафтогаз України" і Міністру юстиції України доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" у Стокгольмському арбітражному суді.

Прем'єр-міністр також звернувся до керівництва Національної комісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обґрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу по території України.

Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики і вугільної промисловості доручено повідомити країни - члени ЄС і Сполучені Штати Америки про навмисний зрив Російською Федерацією переговорів щодо постачання газу між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" і відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Європейської Комісії.

"У зв'язку з умисною односторонньою відмовою Російської Федерації від врегулювання цього конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України і Європейського Союзу", - заявив Арсеній Яценюк.

 

Зараз ви читаєте новину «З понеділка Україна буде жити по-новому без російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі