понеділок, 12 травня 2014 16:08

Керівник російських диверсантів "Стрілок" оголосив війну Україні

Керівник російських диверсантів "Стрілок" оголосив війну Україні
Фото: crime.in.ua

Керівник розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ Ігор Гіркін (позивний "Стрілок") оголосив себе верховним головнокомандувачем так званої Донецької народної республіки.

Про це повідомляє видання "Новости Донбасса".

За даними видання, російський диверсант також видав указ, який у вигляді листівок поширюється у Слов'янську та Краматорську.

У повідомленні наголошується, що Гіркін "наказав" перепідпорядкувати собі військові формування, органи безпеки, міліції, митниці, прикордонної служби, прокуратури, а також інші воєнізовані структури, розміщені на території Донецької області.

"Командирам відтепер виконувати тільки мої накази і розпорядження", - зазначається у листівці.

Гіркін також вирішив ввести на території "Донецької народної республіки" режим контртерористичної операції і розпорядився про кримінальне переслідування "ватажків Київської хунти та інших осіб, причетних до підбурювання, організації та вчинення масових вбивств на території ДНР: Коломойського, Наливайченка, Парубія, Авакова, Тимошенко, Турчинова, Яценюка, Ляшка, Артеменка, а також громадян США Дж. Бреннана, В. Нуланд, Дж. Псакі.".

Всіх українських силовиків, які знаходяться на території Донецької області, російський диверсант "зобов'язав" протягом 48-ми годин "присягнути на вірність ДНР, або залишити її територію". Також Гіркін попросив Росію надати допомогу "ДНР".

Нагадаємо, що 11 травня в Донецькій і Луганській областях був проведений так званий референдум про визнання "ДНР" і "ЛНР" . Глава ЦВК "Донецької народної республіки" Роман Лягін пообіцяв оприлюднити результати "референдуму" після 15.00 понеділка.

Раніше видання "Остров" з посиланням на джерело повідомляло, що Лягін, лідер "Донецької Республіки" Андрій Пургін і спікер ради ДНР Володимир Макович "фактично відсторонені якимсь Сергієм Здрилюком, який називає себе "правою рукою" командувача бойовиками на Донбасі Ігоря Стрєлкова".

Лягін спростував інформацію, опубліковану в деяких ЗМІ, що лідери "ДНР" відсторонені від керівництва республікою. "Я виконую свої функції у виборчій комісії, як і раніше", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Керівник російських диверсантів "Стрілок" оголосив війну Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі