середа, 22 квітня 2020 13:01

Розслідування щодо Дубневича завершили, справу готують до суду

Розслідування щодо Дубневича завершили, справу готують до суду
Справу розслідували чотири роки. Фото: Цензор.НЕТ

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження проти нардепа Ярослава Дубневича. Розслідування детективи розпочали у травні 2016 року.

За версією слідства, Дубневич організував схему з продажу Укрзалізниці стрілочної продукції за завищеними цінами. Через це компанії у 2015-17 роках завдано збитків на суму 93,28 млн грн.

В Україні залізничні стрілки випускає тільки Дніпропетровський стрілочний завод. УЗ купувала їх не безпосередньо, а через посередників - "Арго" і "Корпорацію КРТ".

Стрілочний завод продав продукцію "Корпорації КРТ" за 525,9 млн грн, та перепродала її компанії "Арго" за 631,4 млн (+20%), а "Арго" - УЗ за 637,9 млн (+1%). Насправді ж продукція доставлялась на УЗ відразу з заводу-виробника.

Учасниками схеми, за даними слідства, були дев'ятеро осіб на чолі з Дубневичем. Слідство щодо вісьмох осіб завершилося ще у травні 2019 року, але справу поки що не направили до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб не конфіскували: Дубневич переписав майно на сина

"Таким чином, НАБУ та САП не лише відтворили всі деталі вчинення злочину, встановили його організаторів, а й зібрали достатню базу до притягнення їх до відповідальності.

Після завершення ознайомлення з матеріалами справи її скерують до Вищого антикорупційного суду, який визначить ступінь винуватості та призначить міру покарання за вчинений корупційний злочин", - заявляють у відомстві.

31 жовтня Верховна Рада дозволила арештувати Ярослава Дубневича. Він став першим народним депутатом дев'ятого скликання, якого позбавили недоторканності та дали дозвіл на затримання й арешт.

У листопаді вийшов зі слідчого ізолятора під заставу 90 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування щодо Дубневича завершили, справу готують до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі