неділя, 24 квітня 2022 16:21

Розчаровані: у МЗС відреагували на скандальну заяву Австрії щодо вступу України в ЄС

Розчаровані: у МЗС відреагували на скандальну заяву Австрії щодо вступу України в ЄС
Ніколенко підкреслив, що в МЗС України "розчаровані" такими висловлюваннями австрійського міністра щодо європейського майбутнього України. Фото: pixabay

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву австрійського колеги Александера Шалленберга про те, що Україні не варто пропонувати членство у Європейському Союзі. Українські дипломати глибоко розчаровані тим, що попри всі смерті й руйнування, принесені Росією в Україні, в Австрії знаходяться ті, хто продовжує потурати Кремлю.

Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі Obozrevatel.

Ніколенко наголосив, що в МЗС України "розчаровані" такими висловлюваннями австрійського міністра щодо європейського майбутнього України.

"Вважаємо їх (заяви. - Ред.) стратегічно недалекоглядними та такими, що не відповідають інтересам об'єднаної Європи. Такі висловлювання також ігнорують той факт, що переважна більшість населення країн-засновників ЄС підтримує членство України", - зазначив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розраховує вступити в ЄС 2024 року - міністр економіки

Дипломат нагадав слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби щодо того, що український народ зараз платить занадто високу ціну, зокрема, й за помилки багатьох європйських урядів. Їх відірване від дійсності сприйняття реальної ситуації і хибні уявлення про те, що таке Росія, ослабило Європу політично та економічно і дозволило РФ підривати стабільність в ЄС та втілювати гібридну агресію проти європейських країн.

"Схоже, нинішньої війни, жертв та руйнувань їм замало. Продовжувати під різними приводами відкладати в часі членство України в ЄС або шукати йому альтернативу означає потурати агресивним планам Путіна та гальмувати зміцнення Євросоюзу шляхом долучення можливостей України", - сказав речник МЗС України.

"Україна має всі підстави вимагати об'єктивного визнання її заслуг та стратегічної ролі для ЄС. Завдяки незламній волі та сміливості президента України та українського народу Європа може сьогодні жити в мирі. Без перебільшень наша держава стала форпостом захисту безпеки ЄС, європейської свободи та європейських цінностей", - наголосив Ніколенко.

Виступаючи на 14-му саміті європейських медіа в Лех-ам-Арльберзі Шалленберг заявив, що Україні не варто надавати статус члена на вступ до Євросоюзу. Очільник австрійської дипломатії вважає, що Європа має шукати "інший шлях" для України замість повноправного членства.

Зараз ви читаєте новину «Розчаровані: у МЗС відреагували на скандальну заяву Австрії щодо вступу України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі