середа, 19 червня 2024 13:24

РосЗМІ пишуть, що Кім Чен Ин підтримав агресію РФ проти України

Російська пропаганда заявляє, що Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин нібито висловив повну підтримку російській агресії в Україні під час візиту Володимира Путіна в КНДР.

Переговори Путіна і Кіма за участю делегацій тривали близько півтори години. Пропаганда активно поширює заяви російського диктатора за підсумками переговорів з лідером Північної Кореї.

"Уряд Корейської Народної Демократичної Республіки оцінює важливу місію і роль сильної Російської Федерації в підтримці стратегічної стабільності та балансу у світі, а також висловлює повну підтримку та солідарність російському уряду, армії та народу у виконанні спеціальної військової операції в Україні для захисту суверенітету, інтересів безпеки, а також територіальної цілісності", - пишуть росЗМІ.

Кім нібито запевнив, що КНДР беззастережно підтримуватиме "всю політику Росії". За словами північнокорейського диктатора, ситуація у світі швидко змінюється і стає складнішою.

"У цих умовах Пхеньян має намір зміцнювати стратегічне спілкування з Москвою", - заявив Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали мету візиту Путіна в КНДР

Схожі цитати Кіма опублікували видання Sky news та Yonhap. Вони переказували повідомлення, опубліковані на російських пропагандистських сайтах ТАСС і "РИА Новости". Sky news пише, що візит Путіна в Пхеньян, імовірно, змінить відносини між РФ і КНДР у час, коли обидві країни стикаються з міжнародною ізоляцією.

Путін заявив, що новий договір про стратегічне партнерство з КНДР стане основою відносин між двома державами на довгі роки. Водночас візит диктатора до Пхеньяна свідчить, що той шукає будь-які можливості продовжувати війну, та вчергове доводить брехливість заяв про готовність до миру.

Кім особисто зустрічав Путіна в аеропорту і супроводжував до місця ночівлі, зазначає Центральне інформаційне агентство КНДР. Будь-яких цитат про підтримку Кімом російської війни ЦТАК не наводить.

"Російський диктатор вірить, що він все ще є впливовим політиком у світі, але насправді за його правління РФ опинилася серед держав-ізгоїв. В умовах дуже обмеженого кола партнерів, які готові допомогти з постачанням зброї, Путін змушений робити реверанси перед лідером ізольованої тоталітарної держави", - пояснює Центр протидії дезінформації.

Автор: ЦПД
  Що означають заяви Путіна під час візиту до Північної Кореї
Що означають заяви Путіна під час візиту до Північної Кореї

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї є актом відчаю. Це має викликати занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Він додав, що підтримка Китаю дозволила Росії зберегти свою оборонно-промислову базу, поставляючи 70% верстатів, які Москва імпортує, і 90% мікроелектроніки.

Зараз ви читаєте новину «РосЗМІ пишуть, що Кім Чен Ин підтримав агресію РФ проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі