вівторок, 14 березня 2023 05:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Ростуть втрати і песимізм в українській армії, кваліфікованих військових не вистачає – WP

Ростуть втрати і песимізм в українській армії, кваліфікованих військових не вистачає – WP
Україні не вистачає кваліфікованих військових. Фото: Укрінформ

Українська армія втрачає якість. Багато найдосвідченіших бійців загинуло на полі бою.

Деякі українські чиновники ставлять під сумнів готовність Києва до довгоочікуваного весняного наступу, заявляє The Washington Post.

За оцінками американських і європейських чиновників, з початку російського вторгнення загинули або були поранені до 120 000 українських солдатів. РФ втратила приблизно 200 000 солдатів.

"Україна тримає в таємниці свої поточні цифри жертв, навіть від своїх переконаних західних прихильників", – йдеться в статті.

Українська армія страждає від нестачі артилерійських снарядів і мінометних мін, а недосвідченість мобілізованих, які поповнюють втрати, відображається на її якості, пише видання з посиланням на бійців з поля бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай сказав, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

"Солдат, який пережив півроку боїв, і солдат, який прийшов з полігону – це два різних солдати. Це небо і земля. А солдатів, які мають бойовий досвід, дуже мало. На жаль, всі вони вже загинули або поранені", – розповів виданню командир батальйону 46-ї десантно-штурмової бригади з позивним "Купол".

Ситуація на полі бою може не відображати повної картини боєздатності ЗСУ, оскільки Україна паралельно готується до майбутнього контрнаступу та утримує частину військових від участі у бойових діях, включаючи оборону Бахмута, розповів WP на умовах анонімності американський чиновник.

В адміністрації американського президента Джо Байдена нібито з'явилися розбіжності з офіційним Києвом щодо низки питань, що стосуються перспектив ведення війни.

США побоюються, що бахмутський напрямок виснажить ресурси Збройних сил України, які слід накопичувати перед масштабним контрнаступом. Через це в кулуарах Білого дому ведуться дебати щодо забезпечення Києва далекобійною зброєю, зокрема ракетами ATACMS.

Зараз ви читаєте новину «Ростуть втрати і песимізм в українській армії, кваліфікованих військових не вистачає – WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі