понеділок, 13 березня 2023 00:59

Війна в Україні: між Білим домом і Києвом виникли розбіжності - ЗМІ

Війна в Україні: між Білим домом і Києвом виникли розбіжності - ЗМІ
За Бахмут тривають найзапекліші бої. Фото: eastnews.ua

В адміністрації американського президента Джо Байдена нібито з'явилися розбіжності з офіційним Києвом щодо низки питань, що стосуються перспектив ведення війни.

Подібні невідповідності виникли на тлі багатомісячних запеклих боїв за Бахмут у Донецькій області та диверсії на газових магістралях першого та другого "Північного потоку". Про це пише Politico, посилаючись на чиновників у Білому домі. А вони - на цілком публічні заяви офіційних осіб США.

"Я, звичайно, не хочу скидати з рахунків величезну роботу, яку виконали українські солдати для захисту Бахмута. Але думаю, що це місто має швидше символічне, ніж стратегічне та оперативне значення", - говорив, зокрема, міністр оборони Ллойд Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський сперечається з Залужним через Бахмут" - Bild

США побоюються, що бахмутський напрямок виснажить ресурси Збройних сил України, які слід накопичувати перед масштабним контрнаступом. Через це в кулуарах Білого дому ведуться дебати щодо забезпечення Києва далекобійною зброєю, зокрема ракетами ATACMS.

"Адміністрація не надала ці ракети великої дальності, тому що у власному арсеналі Америки їх мало. Є також побоювання, що Україна може завдати удару по далекім цілям Росії, що може призвести до ескалації війни", – зазначено в матеріалі.

Крім того, вибухи на газопроводах "Північні потоки", за версією американської розвідки, могли стати наслідком копіткої роботи "проукраїнських груп", щоб цей термін не означав. Сам Байден не бачить у таких резонансних диверсіях українського сліду, але дискусії з цього приводу в його команді не замовкають, пише видання.

Російські окупанти концентрують всі свої сили на Донеччині.

На Бахмутському напрямку відбуваються найзапекліші бої, там штурмові загони російських найманців та кадрових військ безупинно штурмують позиції Сил оборони України. Оборона Бахмута дозволяє зв'язати значні основні сили і резерви росіян в одному місці, з якого вони проводять штурми з невигідних позицій, несучи значні втрати, пояснили військові.

На ранок 12 березня українські прикордонники продовжують тримати позиції в Бахмуті Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні: між Білим домом і Києвом виникли розбіжності - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі