середа, 19 березня 2014 10:57

Росію чекають страйки та саботаж — політолог

Росію чекають страйки та саботаж — політолог

Санкції США проти Росії призведуть до падіння рівня життя росіян і переорієнтують їхнє невдоволення персонально на президента Володимира Путіна.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Бо громадяни дуже швидко розберуться, хто став причиною. Будуть страйки, протести та саботаж. Росія психологічно є дуже чутливою — прошарок людей, які звикли до цивілізованих відносин, комфорту та якісного споживання, реагуватимуть дуже швидко. Буде продовжуватися виведення з країни капіталів. Вже пішло близько 75 мільярдів закордонних та російських інвестицій. Російський капітал шукатиме порятунку на інших територіях", - зазначив він.

Експерт звернув увагу, що санкції вводяться не тільки проти чиновників, але й проти російських компаній. "Це в першу чергу вдарить по технологічному російському бізнесу. Спочатку буде зачеплений експорт зброї. Крім того, буде блокада доступу нових технологій до Росії. За нинішніх умов динаміки технологічного оновлення при випаданні на півроку із цих перегонів, вона може на десятки років вийти із конкурентноздатного середовища. Буде реальний та потужний удар по російському конкурентному потенціалу. Путін це не усвідомлює. Росія не розуміє, що технології їй надавалися в обмін на демократію, а не агресію", - наголосив Цибулько.

За словами політолога, санкції США проти Росії для України означають демонстрацію солідарності. "Україна багато разів залишалася сам-на-сам із недругом. Український політикум та експертне середовище волали до світу про фашизацію Росії. А нам казали: "У вас — фантомні болі, ви боїтеся, тому таке влаштовуєте". Тепер виявилося, що українці були праві. Є ще один момент — США має потужне мілітарне лобі. Ці політики завжди скептично ставилися до Росії. Натомість американські демократи переконували суспільство, що із Путіним можна домовлятися, що він цивілізується. Тепер бачимо такий наслідок. Демократичне середовище Америки зробить висновки або ризикує втратити владу на найближчі 10 років. Матимуть повністю республіканське правління. Для Обами настає час істини, який починає працювати на Україну", - зауважив експерт.

Він вважає, що кума Путіна Віктора Медведчука з фінансової точки зору чекають нелегкі часи. "Треба обирати — чи залишиться він із Путіним, чи буде захищати сам себе. Це така перевірка на вошивість. Коли партнери Путіна в Україні почнуть розбігатися і шукати примирення на Заході, матимемо ще одне підтвердження, що світоглядно кгбкратія в Росії себе вичерпує", - додав Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Росію чекають страйки та саботаж — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі