понеділок, 01 грудня 2014 21:44

Росія відмовляється від будівництва "Південного потоку" - Путін

Росія відмовляється від будівництва "Південного потоку" - Путін
Фото: gazprom.ru

Росія відмовляється від будівництва газопроводу "Південний потік" по дну Чорного моря, оскільки й досі від Болгарії немає дозволу на його будівництво. Про це заявив президент Росії Володимир Путін у понеділок в Анкарі на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає "Укрінформ".

"З урахуванням того, що ми досі не отримали дозвіл від Болгарії ми вважаємо, що Росія в цих умовах не може продовжувати реалізацію даного проекту (будівництво газопроводу "Південний потік" - ред.). Маю на увазі, що зараз треба виходити на будівництво цієї трубопровідної системи в Чорне море - ми не можемо почати будівництво в море, до тих пір, поки у нас немає дозволу від Болгарії. А почати будівництво в море, підійти до болгарського берега і зупиниться - це просто безглуздо, тому ми змушені будемо переглянути свою участь у цьому проекті ", - сказав Путін.

Раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Росія може відмовитися від будівництва "Південний потік" по дну Чорного моря для постачань російського газу європейським споживачам в обхід України.

Він вважає, що у разі відмови Росії від будівництва "Південного потоку", який суперечить нормам ЄС, "Європа повинна взяти на себе ризики порушення гарантій поставок газу".

Нагадаємо, проект будівництва "Південного потоку" був заблокований Єврокомісією. Одна з головних претензій європейських чиновників до проекту полягає в тому, що згідно з правовими нормами ЄС, постачальник енергоносіїв, в даному випадку - "Газпром", не має права контролювати доступ до трубопроводів.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовляється від будівництва "Південного потоку" - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі