субота, 01 березня 2014 11:32

Росія порушує угоду щодо ЧФ. Україна не піддасться на провокації - Яценюк

Росія порушує угоду щодо ЧФ. Україна не піддасться на провокації - Яценюк
Арсеній Яценюк Фото: zn.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Росію не провокувати цивільне і військове протистояння в Україні.

"Ми вимагаємо від уряду РФ і влади відкликати свої війська, і повернути в місце дислокації... Російські партнери, припиніть провокувати цивільне і військове протистояння в Україні", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в суботу.

Яценюк заявляє, що перебування російських військовослужбовців у Криму - це порушення українсько-російської угоди щодо ЧФ РФ.

"Зараз в Криму неадекватна присутність російських військовослужбовців. Це ніщо інше, як порушення базових вимог угоди про тимчасове перебування ЧФ РФ на території України", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в суботу.

"Неадекватна присутність російських військовослужбовців в автономії - це ніщо інше, як провокація", - підкреслив він.

Він наголосив, що Україна не піддасться на провокації, і не піде на силові методи реагування.

Яценюк застеріг всі сторони від силового протистояння в Криму і сприймає виключно мирний шлях вирішення кризи.

"Якщо уряд Росії негайно не виведе війська в місця постійної дислокації, відповідальність за ескалацію лежатиме на Російській Федерації. Ми як уряд України не робимо жодного кроку, який міг би спровокувати протистояння. Я застерігаю кожного, як в Україні, так і в Криму від силового протистояння - виключно мирний шлях", - сказав він.

Яценюк ще раз підкреслив, що кризова ситуація, яка виникла в Криму через неадекватні дії Росії, вирішується дипломатичним і політичним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Росія порушує угоду щодо ЧФ. Україна не піддасться на провокації - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі