пʼятниця, 11 лютого 2022 18:02

Росія змінила зони навчань в Чорному морі і створила напругу біля власних портів - карта

Російська Федерація змінила зони заборонені для руху суден в Чорному морі на період з 13 по 19 лютого.

У новій карті (станом на 15:00) прохід до портів Азовського моря вільний, про це повідомив головний рекдактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Нові координати опубліковані на сайті офіційного міжнародного координатора району NAVAREA III - Instituto Hidrográfico de la Marina, м. Кадіс, Іспанія, входить до складу ВМС та відповідно міністерства оборони Іспанії)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюємо далі без паніки – реакція ринку на часткову "морську блокаду" портів

З опублікованої карти випливає, що коридор для руху суден в напрямку портів Одеси та Миколаєва не змінився. У той же час, тепер стрільби будуть проводитися біля найбільшого російського морського порту Чорного Моря - Новоросійська.

Як повідомляла Gazeta.ua раніше, прохід суден в напрямку чорноморських портів України буде здійснюватися коридором 12 мильної зони територіальних вод України.

Точних даних про актуальні глибини у вільному коридорі вздовж берегів Одеської області від АМПУ поки що не надійшло, але учасники ринку говорять про наявні у коридорі гарантовані 20 метрів.

Негативно це позначиться на роботі най глибоководнішого порту України – Південного, де біля окремих причалів глибина сягає 21 метра. Дуже ймовріно також, що виникнуть корки навпроти Дністра, де прохід глибинами 20 метрів вузький і має ширину 0,6 миль.

 
9 лютого ЗМІ повідомили, що Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря нібито під виглядом навчань. Оголошені маневри мають відбутися з 13 до 19 лютого. РФ планувала перекрити можливість відбуття з портів у Бердянську й Маріуполі суден до Чорного моря.

МЗС України висловило рішучий протест Росії через "морську блокаду". Там заявили, що це безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.
Зараз ви читаєте новину «Росія змінила зони навчань в Чорному морі і створила напругу біля власних портів - карта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі