вівторок, 17 вересня 2013 13:43

Російського креативу в українській політиці побільшає - політолог

Російського креативу в українській політиці побільшає - політолог
Андрій Окара. Фото: ukr.obozrevatel.com

З призначенням Куратором українсько-російських відносин у РФ Владислава Суркова, в Україні може побільшати проросійських "креативних" проектів. Також на політичній арені можуть виникнути нові політичні суб'єкти.

Про це в коментарі Gazeta.ua розказав російський політолог Андрій Окара.

На його думку для Суркова це не нова сфера діяльності. Новий куратор уже працював у сфері російсько-українських відносин, зокрема був "архітектором російської політики" щодо України під час Помаранчевої революції.

"Він був тією людиною, яка напрацьовувала вектор внутрішньо-російської політики, яка була б відповіддю на Помаранчеву революцію в Україні. Чим найбільше відомий Сурков? Він відомий концепцією суверенної демократії, заснуванням молодіжних рухів "НАШИ" і "Молодая гвардия" і намаганнями залучити молодь до політики. Завданням цих рухів було фактично врятувати уряд і врятувати політичну еліту, якщо щось подібне на зразок Помаранчевої революцію відбудеться в Росії", - сказав Окара.

Політолог зауважив, що в Росії і досі не можуть підлаштуватися до логіки української влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін призначив Суркова відповідальним за Україну - ЗМІ

"Для цього (налагодження стосунків - ред.) треба розуміти логіку українських еліт, української влади і населення. В Росії ця логіка чорно-біла. Є лише два кольори - це проросійський і антиросійський. Там все вимірюється через призму цих двох кольорів. І отака призма призводить до помилок в російсько-українських стратегіях спілкування", - зауважив політолог.

"Я не думаю, що Сурков та людина, яка може змінити цей стан. Тому чогось нового, якихось нових ідей я не очікую", - додав Окара.

На його думку не варто очікувати, що спілкування між Росією і Україною стане "ефективнішим, але що стане веселішими, то точно".

"Реально можливо, що Сурков може вибити на українські проекти якісь додаткові гроші і можуть бути нові, так звані "креативні" проекти і різні "прикольні" акції. Так званого "креативу" добавиться", - сказав російський політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні слід очікувати перегрупування прокремлівських сил - Карасьов

Він припускає, що основними завданнями, які зараз стоять перед Сурковим є: не допустити інтеграції підписання угоди про ЗВТ, поглибити російський вплив і, по-третє, створити політичні суб'єкти, які керувалися б з Кремля.

"Сурков буде намагатися проводити політику "софт павер", навідміну від тієї "хард павер" політики, яку проводив Кремль раніше", - додав Окара.

Зараз ви читаєте новину «Російського креативу в українській політиці побільшає - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі