неділя, 30 липня 2017 12:42

Російський опозиціонер заявив, що РФ очікує економічний занепад

Російський опозиціонер заявив, що РФ очікує економічний занепад
Касьянов розповів про cанкції. Фото: НТВ

Американські та європейські санкції призведуть до довгого економічного занепаду Росії.

Про це російський опозиціонер Михайло Касьянов заявив у ефірі "Ехо Москви".

Касьянов вважає, що президент США Дональд Трамп підпише нові санкції, бо є лідером країни, яка очолює Захід.

"Вони сказали, що президент Володимир Путін і російський нинішній режим неприйнятний взагалі, і ми ні з якого питання домовлятися не будемо, поки причини, що змусили нас ввести санкції, – а я перерахую ще раз: анексія Криму; напруга або ескалація та військові дії на Донбасі, втручання у вибори і тепер Сирія. Ось поки все це не буде ліквідовано Путіним, до тих пір будуть ці санкції. А це означає, що ми в довгостроковій перспективі приречені на животіння", – сказав Касьянов.

Політик підкреслив, що економіка Росії орієнтована на експорт і не може вижити без широкого ринку збуту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції поліпшать відносини Росії та США - Тіллерсон

"Ми не можемо жити без технологій в силу обставин Радянського Союзу і 90-х років. Ми в цій сфері відстали. Якщо ще 10 років тому ми, Російська Федерація, – наша частка у створенні світового ВВП була 3,5%, зараз вона – 2,5%. Америка створює 25%", – нагадав він.

Євросоюз домовиться з США з приводу санкцій щодо Росії, бо російський ринок не порівняти з американським.

"Які заходи при такій економіці? Ось Євросоюз вони ображати не будуть. Я впевнений, що будуть переговори Держдепу, переговори з мінімізації цих проблем. Євросоюз – 25% світового ВВП і США – 25% світового ВВП. Для Євросоюзу втратити ринок США – взагалі це вбивче. Тому якісь прибутки – пару-трійку-четвірку мільярдів з Росії і втратити ринок існування величезної економіки... Такого не може бути навіть вибору. Тому Путін привів нашу країну в цю ситуацію, що ми приречені тепер на животіння. У нас не може бути ніякого економічного зростання, поки ці чотири фактори не будуть ліквідовані", – підсумував Касьянов.

У президента Дональда Трампа є 10 робочих днів на те, щоб вирішити, чи він підпише законопроект про нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, або накладе на нього вето. Раніше, 98 з 100 членів Сенату США проголосували за новий пакет санкцій проти Росії, Ірану і КНДР.

Зараз ви читаєте новину «Російський опозиціонер заявив, що РФ очікує економічний занепад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі