пʼятниця, 14 листопада 2014 10:41

Російська імперія доживає останні часи - чеський дисидент

Російська імперія доживає останні часи - чеський дисидент
pravda.com.ua

Чеський дисидент Іржи Новотни вважає, що російському імпераілазму приходить кінець.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді"

"Я дивлюся новини по телевізору і бачу, що Російська імперія, якою її створював Іван Грозний, Петро Перший, Катерина Велика, доживає останні часи. Без України Росія не буде імперією.

Якби мені хтось сказав 2-3 роки тому, що кордон європейської цивілізації проходитиме за Харковом, Дніпропетровськом, я б не повірив. Але сьогодні це так. Ми бачимо народження нового політичного українського народу, народження української державності. Ми бачимо, що немає більше поділу між Заходом і Сходом країни.

Путін не хотів цього, але він зробив український народ єдиним. А коли він забрав Крим і східні території, то дозволив вам попрощатися з комуністичним минулим.

Сьогодні вже неможливо уявити, що в Україні з'явиться політик, який скаже "Давайте будемо з Росією", - заявив дисидент.

Також, Новотни переконаний: коли Україна стане європейською, то Білорусія з плином часу теж вийде з Євразійського союзу. Тому що на півночі - Латвія, на заході - Польща, на півдні - Україна.

"Я бачу ваше майбутнє успішним. Ваш аграрний потенціал складно порівняти з будь-якою іншою європейською країною. Багато країн-конкурентів це розуміють, тому, скажімо, не квапляться вам назустріч. Тому що коли Україна увійде до ЄС, не тільки їй доведеться реформуватися, але і самій структурі ЄС необхідно буде змінитися", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Російська імперія доживає останні часи - чеський дисидент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі