неділя, 10 серпня 2014 02:51

Росії не вдалося розділити західний світ - Коморовський

Росії не вдалося розділити західний світ - Коморовський
Броніслав Коморовський. Фото: wikimedia.org

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що наслідки "економічної війни" будуть набагато більш відчутними для Росії, ніж для Заходу, передає Польське радіо.

Він визнав, що обмеження принесуть втрати і це треба врахувати. Захід хоче, щоб санкції почали діяти якомога швидше, а Росія змінила свою політику щодо України. На думку польського президента, натиск західного світу, який має економічну перевагу - є ефективним і принесе результати.

Броніслав Коморовський підкреслив, що якщо вдасться вплинути на напрям російської політики, пізніше потрібно бути готовим до відновлення відносин з Росією. Він додав, що нинішній конфлікт спричинить за собою більш глибоку інтеграцію в ЄС і закріпить його відносини з США. Європа стане більш незалежною від російських енергетичних ресурсів, а доступ Росії до новітніх технологій буде обмежений.

Президент Польщі висловив надію, що безпосередньої загрози вторгнення російських військ в Україні немає. Росії не вдалося таким чином поділити західний світ, а Україна почала захищати свою територію. Це повинні взяти до уваги російські політики, які можуть змінити хід своїх дій. За словами Коморовського, Путін задумався над тим, чи не краще йому вийти з цього конфлікту. Президент Польщі додав, що в Росії йде внутрішня боротьба між "яструбами" і "голубами". Зараз перевагу мають "яструби", але прийде час "голубів", сказав президент Коморовський.

Зараз ви читаєте новину «Росії не вдалося розділити західний світ - Коморовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі