четвер, 27 лютого 2014 15:17

Росіяни затіяли колотнечу в Криму, щоб туристи їхали в Сочі — експерт

Росіяни затіяли колотнечу в Криму, щоб туристи їхали в Сочі — експерт
фото: earth-chronicles.ru

Вимога референдуму щодо статусу автономії в Криму під дулом пістолета не буде визнана міжнародним співтовариством. Про це у коментарі Gazeta.ua cказав політолог Володимир Цибулько.


"Те, що відбувається зараз в Криму — це ігри і шантаж. Оскільки риторика російського істеблішменту на адресу України перейшла всі межі дипломатії. Складається враження, що Росія запустила технологічний проект, який би потім можна було відіграти назад і показати, що Росія — договороздатна країна. Очевидно, вони шукають способи самоствердитися. Шкода, що об'єктом цього стала Україна", - заявив він.


На його думку, все може завершитися денонсацією Харківських угод.


"Це як мінімум. Про це треба вже говорити сьогодні і запропонувати Росії забрати з Криму свої війська. Це реально, бо у міжнародної спільноти є багато важелів тиску на Росію — саме антимонопольне розслідування по "Газпрому" може забезпечити штрафні санкції проти Росії в сотні мільярдів доларів. Насправді Росії треба схаменутися і зрозуміти, що живе в умовах відкритого світу. Треба до нього повернутися і не бавитися в сценарії гітлерівської Німеччини кінця 1930-х років", - додав Цибулько.
Якщо Росія не зупиниться, потрібно залучати міжнародні миротворці сили, вважає експерт.
"Бо інакше це буде пряме зіткнення російських та українських силовиків. Це створить серйозний партизанський рух. Цей російський сценарій може призвести до повного економічного краху Криму. Для Росії це вигідно, бо потоки відпочивальників ринуть на Сочі. Шкода, що кримська еліта повелася на це. Тому треба думати, як це швидко розрулити", - наголосив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни затіяли колотнечу в Криму, щоб туристи їхали в Сочі — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua