понеділок, 05 червня 2023 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни запустили нову ІПСО – лякають українців хімічними атаками
3

Росіяни поставили на рекламу панічні дописи
Фото: Facebook.com/StratcomCentreUA
Росіяни поставили на рекламу панічні дописи
Росіяни поставили на рекламу панічні дописи

У соціальній мережі з'явилася нова ворожа інформаційно-психологічна операція про загрозу хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України.

Росіяни поставили на рекламу панічні дописи, спрямовані на дискредитацію контрнаступу Збройних сил України. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Для кожного з великих міст зробили окремний рекламний допис.

Так, "хімічною атакою" погрожують Вінниці, Дніпру, Львову, Одесі, Івано-Франківську, Полтаві, Хмельницькому, Кривому Рогу, Ужгороду, Житомиру, Рівному, Луцьку, Черкасам, Кропивницькому, Миколаєву та областям.

"Такі вкиди спрямовані на нагнітання панічних настроїв у суспільстві та підштовхування до мирних переговорів на умовах РФ", – пояснив Центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геніальний план "навальністів". Що не так із "хорошими росіянами"

Ворожа пропаганда активно розповсюджує ІПСО через порожню сторінку під назвою Digital Worldclass.

Кампанія була запущена 4 червня.

"Якщо ви бачите у своїй стрічці публікації з порожніх сторінок, які мають явні ознаки фейку, пропаганди, ІПСО – не ставте їм жодних лайків і не пишіть жодних коментарів. Адже будь-яка активність і взаємодія з такими постами підвищує їхню популярність. Необхідно тільки поскаржитись на публікацію", – пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла про ще одну ІПСО – ворог хоче сформувати недовіру до рішень військового керівництва України.

Російська Федерація хоче дестабілізувати ситуацію всередині України, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни запустили нову ІПСО – лякають українців хімічними атаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі