понеділок, 17 квітня 2023 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Маляр назвала мету російських ІПСО

Маляр назвала мету російських ІПСО
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про російські ІПСО. Фото: Facebook.com/ganna.maliar

Ворог хоче сформувати недовіру до рішень військового керівництва України.

Також мета російських інформаційно-психологічних операцій – перекласти з Росії провину за вбитих українців. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Сьогодні ворог інформаційно робив акцент на наших втратах, в тому числі у боях за Бахмут і в передмісті. Мета – використати емоційно чутливу тему, щоб: сформувати недовіру до рішень військового керівництва, перекласти провину за вбитих українців з себе на нас", – пояснила.

Росіяни поширювали фейкові цифри, "і кладовища наші показували, і нашими словами про них переказували як нібито в нас байдуже ставляться до тіл загиблих", сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов: росіяни провалили чергову спробу зимово-весняного наступу"

"Ще один марно створений ворожий наратив. Річ у тім, що такі кричущі факти війни неможливо перебити перекручуванням реальності у соцмережах чи ЗМІ", – заявила заступниця міністра.

Факти надто очевидні, сказала Маляр.

"Кожна смерть українського військового або цивільного – це прямий наслідок російської агресії. У ворога є вибір – він може забратись з нашої землі. У нас вибору немає – ми захищаємо свою державу. Втрати ворога неспівмірно вищі", – заявила.

"На жаль, ціна свободи нашої держави висока – це загиблі герої. Ми завершимо те, що вони не встигли, – знищимо ворога і звільнимо наші землі. Вічна шана та пам'ять кожному полеглому захиснику", – сказала заступниця міністра.

Російська Федерація з травня по жовтень намагатиметься дестабілізувати ситуацію всередині України, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Сьогодні Сили оборони України відбили 45 атак ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій – Бахмут і Мар'їнка, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За 418 днів українські воїни знищили 182 660 окупантів, 7087 броньованих машин ворога, 3660 танків, 293 гелікоптерів і 308 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Маляр назвала мету російських ІПСО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі